Zkapalněný plyn – palivo pro vytápění domu a nejen to

flagazbiornik1

Zkapalněný plyn patří v současné době k nejoblíbenějším palivům pro vytápění. Uplatní se jak pro soukromé, tak komerční účely díky mnoha svým přednostem. Systémy se zásobníkem budí velký zájem. Které otázky jsou v souvislosti s tím nejdůležitější?

Použití zkapalněného plynu jako paliva na vytápění

Zkapalněný plyn se ideálně uplatní při vytápění domácností. Je to vysoce výkonné palivo a díky tomu vydrží obsah jednoho zásobníku poměrně dlouhou dobu. Vedle toho se obecně uplatní např. v gastronomii, hotelnictví, stavebnictví či v automobilovém průmyslu. Hovoří pro něj mj. všeobecná dostupnost a nulové požadavky na speciální infrastrukturu pro umožnění montáže systému a dodávek plynu.

Zásobník na míru konkrétním potřebám

Pokud se rozhodnete instalovat systém se zásobníkem na zkapalněný plyn, je třeba vybrat vhodný zásobník na LPG – podle konkrétních potřeb. Na trhu jsou dostupné nadzemní a podzemní zásobníky. Nadzemní modely se používají tam, kde je vysoká hladina podzemních vod, zatímco podzemní zásobníky jsou určeny pro oblasti, kde je hladina podzemních vod nízká. Musíme pamatovat také na to, že nadzemní zásobníky vyžadují více místa, proto se lépe osvědčí na velkých pozemcích. Na druhou stranu je jejich montáž a údržba levnější, než je tomu v případě podzemních zásobníků. Předností podzemních modelů je to, že nezasahují do krajinného rázu u domu a neexistují žádná větší omezení obhospodařování prostoru kolem nich.

Jaké jsou přednosti LPG a systému se zásobníkem?

Zkapalněný plyn je vysoce výkonné palivo pro vytápění s výhřevností několikanásobně překračující výhřevnost mnoha pevných paliv. Jeho obrovským plusem je, že se spaluje téměř na sto procent a nevyvolává vedlejší účinky v podobě látek škodlivých pro životní prostředí. Systém se zásobníkem je jednoduchý na obsluhu – montáž a údržbu zajišťuje dodavatel paliva a uživatel musí pouze nastavit vyhovující parametry topného kotle.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Přidej komentář jako první k "Zkapalněný plyn – palivo pro vytápění domu a nejen to"

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*