Podnikání v gastronomii není jednoduché. V každém případě potřebujete vhodné vybavení, které vám pomůže připravit to nejlepší jídlo pro své klienty.
Zařiďte si dokonalou profesionální kuchyň ve své restauraci
Zaručeně se shodneme na tom, že vybavit kuchyň v restauraci je běh na dlouhou trať. Rozhodně to nejde přes noc, protože se jedná o velmi drahé položky, které vám během podnikání hodně pomohou, ale na začátku také hodně stojí. Kvalitní gastro vybavení je ale naprostou samozřejmostí, pokud to myslíte se svým byznysem vážně a chcete produkovat velké množství kvalitního jídla.
Správná volba materiálu je klíčová
Nezáleží jen na jednotlivých kusech zařízení. V první řadě se musíte soustředit na materiál. Nerezový gastro nábytek je nejlepší volbou, protože nerez neuvolňuje žádné látky, které by se mohly dostat do pokrmu a ohrozit lidské zdraví (zaměstnance i zákazníky) nebo samotný pokrm. Zároveň nepodléhá korozi a můžete ho velmi snadno vyčistit a dezinfikovat od bakterií.
Hygiena by měla být v každé kuchyni vždy na prvním místě a je úplně jedno, kde budete vařit a pro koho. Ať jde o místo v luxusním hotelu nebo školní jídelnu, musíte vždy myslet na čistotu. Při přípravě jídla musíte vždy klást vysoké nároky na dodržování čistoty a vybavení by se tomu mělo vždy přizpůsobit. Proto by mělo být vždy snadno dostupné, abyste ho mohli dokonale vyčistit.
Bez čeho se neobejdete?
Existuje obrovské množství přístrojů, které na trhu můžete dnes najít. Ne všechny ale potřebujete. Na začátku se vždy soustřeďte na základní vybavení, které skutečně potřebujete a budete používat každý den. Máte-li vysoké standardy, neměla by vám chybět gastro lednice, konvektomat, multifunkční pánev a termický mixér. Všechny tyto spotřebiče jsou multifunkční a můžete je využít mnoha způsoby.
Lednice je základ, protože musíte někde skladovat potraviny ve správné teplotě. Konvektomat může posloužit k rozmrazování, vaření, pečení, smažení i grilování. Díky tomu se skutečně vyplatí. Pánev může nahradit nejen klasickou pánev, ale také hrnec na těstoviny, fritézu nebo grill. Nakonec v termickém mixéru můžete mixovat, vařit i mrazit ingredience. Připravíte díky němu zmrzlinu, sorbet, těsto, omáčky i krémy. Tyto čtyři spotřebiče vám umožní udělat prakticky cokoli, co potřebujete.
Přidej komentář jako první k "Zařiďte si dokonalou a profesionální kuchyň"